V letošnjem ocenjevanju je bila osrednja tema zdravilne rastline. Interes za pridobitev certifikat kakovosti KTZ Srce Slovenije je bil velik, 22 pa je takšnih, ki so certifikat za svoje izdelke tudi prejeli. Predsednik Lokalne akcijske skupine Srce Slovenije Željko Savič, pravi da so na certifikat lahko upravičeno ponosni, saj je bila komisija, tako kot vsako leto, tudi tokrat zelo stroga. Mojca Štepic, direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije je izrazila vsem prejemnikom čestitke in se jim zahvalila za izkazano zaupanje. Poudarila je pomen medsebojnega povezovanja ter predstavila možnost prodaje certificiranih izdelkov v prvih prodajnih kotičkih v Srcu Slovenije.
Kolektivna tržna znamka Srce Slovenije od leta 2016 dokazuje preverjeno kakovost, pristnost in srčno poreklo izdelkov na območju Srca Slovenije. Na letošnji razpis so se lahko prijavili ponudniki unikatnega in industrijskega oblikovanja ter pridelovalci in proizvajalci prehranskih izdelkov iz občin Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Moravče in Šmartno pri Litiji. Tokratna slovesna podelitev certifikatov je pospremila tretje ocenjevanje izdelkov, ki je potekalo letos spomladi. Predhodno pozitivnim ocenjenim izdelkom se je tako pridružilo novih 50 prehranskih in rokodelskih izdelkov 22 ponudnikov iz območja LAS Srce Slovenije.
Med ocenjevalci sta bila poleg etnologa prof. dr. Janeza Bogataja in svetovalke za načrtovanje turizma in gostinstva doc. dr. Tanje Lešnik Štuhec še kuharski mojster Franci Jezeršek za prehranske izdelke in oblikovalec Matej Zupančič v primeru rokodelskih izdelkov. Slednji sodeluje z rokodelci in prehranskimi ponudniki pri izpopolnitvi celostne grafične podobe izdelkov.
Vsi izdelki s tržno znamko Srca Slovenije ter njihovi ponudniki so predstavljeni na spletni strani www.srce-slovenije.si.
Aktivnosti certificiranja in prodaje izdelkov z območja Srce Slovenije se izvajajo v okviru projektov LAS Srce Slovenije , ki jih sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.
Objavljeno: 2. 12. 2019,
zadnjič spremenjeno: 2. 12. 2019