Naša kmetija je majhna. Večji del sadovnjaka, oljčnik in zeliščni vrt imamo pod Korado (najvišji vrh v Goriških brdih) v vasici Nozno in del še v Šmartnem. Najprej smo našo dejavnost opravljali kot hobi, leta 2014 pa smo se registrirali kot dopolnilna dejavnost na kmetiji, nosilka sem Nuša Matuc. Študirala sem živilsko tehnologijo. Ker se zaposlitev težko dobi, sem videla priložnost v tem, da nadaljujem, kar sta starša začela: pridelava in predelava – od sadja do zelišč. Seveda pri temu vsi sodelujemo. Smo družina, ki uživa v kulinariki, radi ustvarjamo nove jedi, nove okuse... Kuhamo domače marmelade in džeme posebnih in čarobnih okusov, tudi z dodatki začimb in zelišč. Za vse si vzamemo čas. Skrbno čuvamo drevesa v sadovnjaku, nabiramo le zrele plodove, pazljivo sušimo sadje in zelišča. Začeli smo tudi z biodinamično metodo kmetovanja. Vsak izdelek je poseben in drugačen, vsi so ročno pakirani in primerni za darilo za ljudi, ki nam kaj pomenijo. Na kakovost naših izdelkov kažejo tudi številna zlata priznanja in znaki kakovosti, ki jih prejemamo že več kot deset let na Dobrotah Slovenskih kmetij na Ptuju. V letu 2017 so prvič ocenjevali čajne mešanice. Tudi Kikrca se je udeležila ocenjevanja; poslali smo dve čajni mešanici in dobili 2 zlati medalji. Cilj nam ni v velikih količinah, temveč je naš poudarek na okusu, kvaliteti in pristnosti.
V starem narečju Goriških Brd KIKRCA pomeni skodelico. Puhna Kikrca torej pomeni polna skodelica. Mi jo napolnimo s tem, kar nam narava daje najboljšega, ročno predelamo in to ponujamo vam. V srednjeveški vasici Šmartno – le kratek sprehod izven vaškega jedra je možen tudi nakup naših izdelkov.